Sylwester w Paros

Na Was czekać będą autentyczne greckie dania przygotowywane przez naszego utalentowanego szefa kuchni, który zadba o każdy szczegół, abyście mogli poczuć smak Grecji w samym sercu naszego Warszawy.

Nasza restauracja jest pełna uroku i klimatu, a sylwestrowa noc to doskonała okazja, by się tu spotkać.

Rozpoczęcie 20.00

(drzwi otwarte 19:30)

Menu

ZUPA

Krem z pieczonej papryki i pomidorów z dodatkiem wędzonej papryki oraz musu jogurtowego

DANIE GŁÓWNE

Szaszłyk z polędwicy jagnięcej, papryki i cebuli, podawany z ziemniakami pieczonymi i zieloną sałatką

LUB

Grillowane filety z dorady różowej, serwowane z pilafem szpinakowym i pomirkami cherry

BUFET

ZUPA GULASZOWA

TZATZIKI
grecki jogurt ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem I koperkiem

DOLMADAKIA
liście winogron faszerowane ryżem z ziołami

HUMUS
mus z ciecierzycy, pasty sezamowej „tahini”, oliwy i czosnku

LACHANIKA SCHARAS
grillowane – boczniaki, cukinia, papryka, bakłażan

TERRINA WIEPRZOWA
z orzechami pistacjowymi i żurawiną

POTATOSALATA ME OKTAPODI KE GARIDES
sałatka z pieczonej ośmiornicy, krewetek, ziemniaków i papryki

AVOCADO MIZITHRA
awokado z serem mizithra, rukolą, pomidorkami cherry skropione sosem balsamico

GARIDOSALATA
krewetki marynowane z selerem, dodatkiem limonki, majonezu, chilli i oliwy truflowej

MELITZANOSALATA
siekany, pieczony bakłażan z musem jogurtowym, papryką florinis, owocem granatu i czosnkiem

PANTZAROSALATA
sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem jogurtu greckiego

HORIATIKI
tradycyjna sałatka grecka z pomidorów, ogórków, papryki, fety i oliwek z Kalamaty skropiona oliwą extra vergine

PRASINI ME GYRO KOTOPULO

SPANAKOTYROPITAKIA
rożki z ciasta „filo” nadziewane świeżym szpinakiem i serem feta

KEFTEDAKIA
kotleciki mielone z wołowiny z dodatkiem czosnku i mięty

KOLOKHITOKEFTEDES
placuszki z cukinii, fety i świeżych ziół

LUKANIKO PALIAKO
tradycyjna wiejska grecka kiełbasa z porem podana z cytryną

SZASZŁYK Z HALOUMI
ser haloumi w formie souvlaki z pomidorkami koktajlowymi

GARIDES TIGANITES
Krewetki smażone w cieście kourkuti

MELITZANA IMAM
zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą w sosie pomidorowym z fetą

MELIZANES ME PARMEZAN KE FETA
Bakłażan pieczony z serem feta

GARIDES SAGANAKI
krewetki zapiekane z pomidorami, papryką i fetą

SOUTZUKAKIA
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny

PIECZYWO

RYŻ Z WARZYWAMI

MINI DESERKI

ONIRO Z MIGDAŁAMI I FIGĄ

MUS CZEKOLADOWY

SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI

DESERY

BAKLAVA
ciastko z orzechami i miodem

PORTOKALOPITA
tradycyjne greckie ciastko pomarańczowe

PROFITEROL
ptysie nadziewane kremem śmietanowym podane z sosem czekoladowym i prażonymi migdałami

KOURAMPIEDES
greckie ciasto orzechowe z przyprawami korzennymi

PÓŁMISEK OWOCÓW

OPEN BAR

WODA NG/G

SOKI OWOCOWE

NAPOJE GAZOWANE

KAWA / HERBATA

PIWO Z NALEWAKA

WINO DOMOWE

WÓDKA AMUNDSEN

WHISKY DEWAR’S 8YO

WYBÓR KOKTAJLI SYLWESTROWYCH

GIN & TONIC

BACARDI CUBA LIBRE

MARTINI FIERO & TONIC

VODKA SOUR

KIELISZEK SZAMPANA NA NOWY ROK

SZANOWNI PAŃSTWO

Chwilę po północy odbędzie się losowanie nagród w naszej sylwestrowej loterii.
Każde zaproszenie jest numerowane i jest losem w loterii.

Prosimy o zabranie ze sobą zaproszeń!

KOSZT MENU: 650 zł / osobę