Sylwester w Paros
Na Was czekać będą autentyczne greckie dania przygotowywane przez naszego utalentowanego szefa kuchni, który zadba o każdy szczegół, abyście mogli poczuć smak Grecji w samym sercu naszego Warszawy.
Nasza restauracja jest pełna uroku i klimatu, a sylwestrowa noc to doskonała okazja, by się tu spotkać.
Rozpoczęcie 20.00
(drzwi otwarte 19:30)
Menu
ZUPA
Krem z pieczonej papryki i pomidorów z dodatkiem wędzonej papryki oraz musu jogurtowego
DANIE GŁÓWNE
Szaszłyk z polędwicy jagnięcej, papryki i cebuli, podawany z ziemniakami pieczonymi i zieloną sałatką
LUB
Grillowane filety z dorady różowej, serwowane z pilafem szpinakowym i pomirkami cherry
BUFET
ZUPA GULASZOWA
TZATZIKI
grecki jogurt ze świeżym ogórkiem doprawiony czosnkiem I koperkiem
DOLMADAKIA
liście winogron faszerowane ryżem z ziołami
HUMUS
mus z ciecierzycy, pasty sezamowej „tahini”, oliwy i czosnku
LACHANIKA SCHARAS
grillowane – boczniaki, cukinia, papryka, bakłażan
TERRINA WIEPRZOWA
z orzechami pistacjowymi i żurawiną
POTATOSALATA ME OKTAPODI KE GARIDES
sałatka z pieczonej ośmiornicy, krewetek, ziemniaków i papryki
AVOCADO MIZITHRA
awokado z serem mizithra, rukolą, pomidorkami cherry skropione sosem balsamico
GARIDOSALATA
krewetki marynowane z selerem, dodatkiem limonki, majonezu, chilli i oliwy truflowej
MELITZANOSALATA
siekany, pieczony bakłażan z musem jogurtowym, papryką florinis, owocem granatu i czosnkiem
PANTZAROSALATA
sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem jogurtu greckiego
HORIATIKI
tradycyjna sałatka grecka z pomidorów, ogórków, papryki, fety i oliwek z Kalamaty skropiona oliwą extra vergine
PRASINI ME GYRO KOTOPULO
SPANAKOTYROPITAKIA
rożki z ciasta „filo” nadziewane świeżym szpinakiem i serem feta
KEFTEDAKIA
kotleciki mielone z wołowiny z dodatkiem czosnku i mięty
KOLOKHITOKEFTEDES
placuszki z cukinii, fety i świeżych ziół
LUKANIKO PALIAKO
tradycyjna wiejska grecka kiełbasa z porem podana z cytryną
SZASZŁYK Z HALOUMI
ser haloumi w formie souvlaki z pomidorkami koktajlowymi
GARIDES TIGANITES
Krewetki smażone w cieście kourkuti
MELITZANA IMAM
zapiekany bakłażan z warzywami i soczewicą w sosie pomidorowym z fetą
MELIZANES ME PARMEZAN KE FETA
Bakłażan pieczony z serem feta
GARIDES SAGANAKI
krewetki zapiekane z pomidorami, papryką i fetą
SOUTZUKAKIA
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny
PIECZYWO
RYŻ Z WARZYWAMI
MINI DESERKI
ONIRO Z MIGDAŁAMI I FIGĄ
MUS CZEKOLADOWY
SERNIK NA ZIMNO Z PORZECZKAMI
DESERY
BAKLAVA
ciastko z orzechami i miodem
PORTOKALOPITA
tradycyjne greckie ciastko pomarańczowe
PROFITEROL
ptysie nadziewane kremem śmietanowym podane z sosem czekoladowym i prażonymi migdałami
KOURAMPIEDES
greckie ciasto orzechowe z przyprawami korzennymi
PÓŁMISEK OWOCÓW
OPEN BAR
WODA NG/G
SOKI OWOCOWE
NAPOJE GAZOWANE
KAWA / HERBATA
PIWO Z NALEWAKA
WINO DOMOWE
WÓDKA AMUNDSEN
WHISKY DEWAR’S 8YO
WYBÓR KOKTAJLI SYLWESTROWYCH
GIN & TONIC
BACARDI CUBA LIBRE
MARTINI FIERO & TONIC
VODKA SOUR
KIELISZEK SZAMPANA NA NOWY ROK
SZANOWNI PAŃSTWO
Chwilę po północy odbędzie się losowanie nagród w naszej sylwestrowej loterii.
Każde zaproszenie jest numerowane i jest losem w loterii.