Lunch Menu
Poniedziałek piątek w godzinach 12:00 – 16:00
15
cukinia, bakłażan, papryka, ziemniaki i czosnek, pieczone w sosie pomidorowym z fetą
30
ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżej szałwii podawane z parmezanem
32
grillowany ser haloumi z pomidorem podawane z cypryjską pitą i sałatką
32
zapiekane plastry bakłażana z duszonymi warzywami, soczewicą i dodatkiem fety
32
grillowany szaszłyk z kurczaka podawany z talarkami, cypryjską pitą i tzatziki
34
marynowana karkówka w przyprawach greckich z grilla z talarkami i tzatziki
34
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny z cypryjską pitą, cebulą i pomidorem podawane z talarkami i ajwarem
36
burger wołowy z karmelizowaną cebulą, sosem ajvar i pomidorem serwowany z talarkami
36
policzki wołowe w sosie winnym z makaronem orzo i parmezanem
38
filet z dorsza atlantyckiego drobno krojony zapiekany z warzywami w lekkim sosie pomidorowym
38
grillowany filet z tuńczyka z warzywami i talarkami
38
tradycyjny gyros z kurczaka lub wieprzowiny podawany z pitą grecką, talarkami, cebulą i tzatziki
38
półmisek mięs z grilla: filet z kurczaka, soutzukakia, karkówka wieprzowa, grecka kiełbasa serwowany z pitą, talarkami i tzatziki
38
krewetki z fetą i czosnkiem zapiekane w sosie pomidorowym z makaronem orzo
42
smażone kalmary podawane z talarkami i taramą
44
pilaw z krewetkami, ośmiornicą i dorszem atlantyckim
44