Lunch Menu
Poniedziałek piątek w godzinach 12:00 – 16:00
6
karczochy, groszek zielony, marchewka, ziemniaki w lekkim sosie cytrynowym z dodatkiem oliwy, koperku i fety
26
cukinia, bakłażan, papryka, ziemniaki, czosnek pieczone w sosie pomidorowym z fetą
26
grillowany ser haloumi z pomidorem w cypryjskiej picie podane z frytkami
28
ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżej szałwii podane z parmezanem
28
grillowany szaszłyk z kurczaka podawany z frytkami i tzatziki
29
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny w cypryjskiej picie z cebulą i pomidorem podane z frytkami i tzatziki
30
filet z dorsza atlantyckiego drobno krojony zapiekany z warzywami w lekkim sosie pomidorowym
30
duszona wołowina w aromatycznym sosie pomidorowym z pieczonym ziemniakami i serem haloumi
32
tradycyjny gyros z kurczaka lub wieprzowiny podawany z pitą grecką, frytkami, cebulą i tzatziki
34
półmisek mięs z grilla: filet z kurczaka, soutzukakia, polędwiczka wieprzowa, grecka kiełbasa serwowany z pitą , frytkami i tzatziki
34
smażone kalmary podawane z frytkami i tzatziki
38
pilaw z krewetkami, ośmiornicą i dorszem atlantyckim
38
krewetki z fetą i czosnkiem zapiekane w sosie pomidorowym z makaronem orzo
38