Lunch Menu
Poniedziałek piątek w godzinach 12:00 – 16:00
15
cukinia, bakłażan, papryka, ziemniaki i czosnek, pieczone w sosie pomidorowym z fetą
32
ravioli ze szpinakiem i ricottą w sosie śmietanowym z dodatkiem świeżej szałwii podawane z parmezanem
32
grillowany ser haloumi z pomidorem podawane z cypryjską pitą i sałatką
34
zapiekane plastry bakłażana z duszonymi warzywami, soczewicą i dodatkiem fety
34
grillowany szaszłyk z kurczaka podawany z frytkami , cypryjską pitą i tzatziki
36
marynowana karkówka w przyprawach greckich z grilla z frytkami i tzatziki
36
grillowane kotleciki mielone z jagnięciny i wołowiny z cypryjską pitą, cebulą i pomidorem podawane z frytkami i ajwarem
38
burger wołowy z karmelizowaną cebulą, sosem ajvar i pomidorem serwowany z frytkami
38
policzki wołowe w sosie winnym z makaronem orzo i parmezanem
38
filet z dorsza atlantyckiego drobno krojony zapiekany z warzywami w lekkim sosie pomidorowym
38
tradycyjny gyros z kurczaka lub wieprzowiny podawany z pitą grecką, frytkami, cebulą i tzatziki
39
półmisek mięs z grilla: filet z kurczaka, soutzukakia, karkówka wieprzowa, grecka kiełbasa serwowany z pitą, frytkami i tzatziki
39
grillowany filet z tuńczyka z warzywami
42
krewetki z fetą i czosnkiem zapiekane w sosie pomidorowym z makaronem orzo
45
pilaw z krewetkami, ośmiornicą i dorszem atlantyckim
45
smażone kalmary podawane z frytkami i taramą
45